Müslin Battaniye, Müslin

2020 Bebek Trendi Müslin Pike Battaniye Modelleri

Özellikle ilk 3 ay bebekler korunmaya ihtiyaç duyarlar. Hassas olan ciltlerine anneler özenle bakımlarını yaparken aynı zamanda ürün tercihlerinde rahatsız etmeyecek yapıları seçerler. Bu anlamda kurtarıcı olan müslin örtüler kullanım alanlarının genişliği açısından ilk seçilen ürünlerdir. Müslin örtülerin kullanım alanları geniş olduğu kadar rahatlığı da bebeğe konfor sağlayacaktır. Günümüz teknolojisiyle üretilen muslin örtüler birçok avantaja sahipken anneler kendileri de kullanım alanlarına göre gerekli ölçülerde alabilmektedir. Dünyanın en eski dokuma kumaşlarından olan müslin örtüler ilk kez mısırda bebekleri kundaklamak amaçlı kullanılmıştır.

Müslin Pike Battaniye

Müslin örtülerin en bilinen özellikleri arasında nefes alan yapısı ve terletme yapmama özelliğidir. Dört mevsim rahatlıkla kullanılan müslin battaniyeler bebeklerin terlemesine izin vermeden aksine teri emici bir özelliği vardır. Modelleri ise her geçen gün değişirken önemli olan ölçülerini ihtiyaçlar dahilinde belirlemektedir. 2020 de en çok kullanılan bebek battaniyesi modelleri kare, işli ve canlı renklere sahip olanlardır. Önemli olan modelinden çok ihtiyacı karşılamasına bakılmaktadır. Bebeğinizin yaz akşamlarında üşüdüğünü düşündüğünüz anlarda hafif bir örtü kullanmak istediğiniz zaman kurtarıcı olarak müslin kullanımı akla gelir ve rahatlıkla nefes alan yapısında bebeğiniz konforlu bir uykuya kavuşur. Battaniye olarak kullandığınız müslin örtüleri puset üzerine, terlediğinde sırtına, ağzının salyasında boynuna kullanma olanaklarına sahipsiniz.

Özellikle son dönem moda olan müslin pikeler bebeklerin uyku sağlığı için oldukça önemlidir. Yorgan kullanmamayı tercih eden, ev sıcaklığını belli dereceler üzerinde tutan annelerin ilk tercihi pike battaniyeler oluyor. %100 pamuktan dokunmuş bebek pikeleri bir tarafı pike kumaşı diğer tarafı müslin kumaşı olarak üretilmektedir.

Müslin Örtü Kullanmanın Avantajları

İhtiyaçları karşılamak adına birçok ölçüye sahip üretilen müslin örtüler yumuşak bir dokuya sahiptir. Öyle ki defalarca yıkandıktan sonra daha da yumuşak bir hal almaktadır. Leke tutmayan ve incecik bir yapısı olan müslin örtüler rahatlıkla her yere taşınabilir. Kocaman battaniye ve örtülerden ziyade elinizin altında bir muslin örtü varsa beklentilerinizi karşılamaya yeterli olacaktır. Pamuktan üretilen kumaş sık yıkamada dahi canlı renklere sahip olarak kalacaktır. Bebek cildini tahriş etmez bir yapısı olmasının yanı sıra yüksek ter emici özelliği bulunan müslin örtüler Türk dokumasından üretilmiştir. Soğuktan ve güneşten korumak için müslin örtüler ince battaniye görevi görürken bebek bakım çantalarında yer alması gereken ilk ürün olarak annelerin tavsiyesidir.

 

Müslin pikeler genellikle çift taraflı olmakta ve çok soğuk olmayan havalarda bebekleri örtmekte kullanılır. Bir tarafı pike kumaşı diğer tarafı müslin kumaşı olan bu ürünler bebek battaniyesi olarak da kullanılmaktadır.
Müslin pike özellikle mevsim geçişlerinde bebeklerin uyku sağlığı açısından annelerin sıkça kullandığı bir üründür. %100 pamuk olması ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde bebeklerin terlememesi açısından önemlidir.
Bebeklerin ciltleri hassas olduğu için bebek battaniyeleri doğal malzemelerden üretilmelidir. %100 pamuk olması bu bakımdan önemlidir. Bebeklerinizi terletmeyecek yapıda olması uyku sağlığı açısından da tercih sebebidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir